KRO en NCRV houden vast aan talkshow

KRO en NCRV, die ook al samen Debat op 2 maken, willen vanaf volgend jaar een opiniŽrende talkshow op een veel bekeken net en tijdstip. Tegenover de Volkskrant bevestigden de omroepen hier aan vast te willen houden.

KRO-mediadirecteur Taco Rijssemus sprak tegenover de Volkskrant zijn ambitie uit om samen met zijn collega's van de NCRV een dergelijk programma te gaan maken. Het liefst zien ze zichzelf daarbij als opvolger van Pauw en Witteman, maar het is uiteindelijk aan de NPO om dat te bepalen.


Zendtijd nu alleen in handen van Vara
De KRO en NCRV zijn al volledig bezig met de voorbereidingen voor een opiniŽrend programma vanaf september 2013. De samenwerking is daarbij vanzelfsprekend voor de christelijke omroepen die beoogd fusiepartners zijn. De directeur van de KRO: "We gaan de komende maanden werken aan een format en met de netmanagers in gesprek over een tijdslot vanaf september volgend jaar." Rijsemus maakt duidelijk dat de motivatie ook voortkomt uit het feit dat de VARA nu met Pauw en Witteman en DDWD een nogal dominante positie vervult: "Het is niet goed dat alle zendtijd voor dergelijke programma's bij de publieke omroep nu in handen is van ťťn omroep. Ik doel daarmee inderdaad op de VARA, al zeg ik daarmee zeker niet dat beide programma's nu direct van de buis moeten", aldus de directeur in de Volkskrant.