Delta actief in Zeeland met WiFi en mobiele telefonie

Delta en de Provincie Zeeland realiseren een uniek open WiFi netwerk. In de zomer van 2012 kunnen bezoekers en inwoners op tal van toeristische locaties gebruiken. Daarnaast gaat Delta mobiele telefonie aanbieden.

De laatste jaren is mobiel internetten met smartphones, tablets en iPadís fors toegenomen. Omdat aanbieders de datalimieten terugschroeven neemt de vraag naar draadloos internet via open WiFi-verbindingen dan ook steeds verder toe. Multi-utility bedrijf DELTA, Provincie Zeeland en Promotie Zeeland Delta (een samenwerkingsverband tussen de Zeeuwse VVVís) hebben dan ook de handen ineen geslagen om WiFi te ontwikkelen op drukbezochte plekken in Zeeland. Hiermee is Zeeland de eerste provincie in Nederland die op zoín brede schaal gratis WiFi beschikbaar stelt voor bezoekers en inwoners.


Delta ook in mobiele telefonie


Delta gaat binnenkort ook mobiele telefonie aanbieden met een uniek concept omdat er tegen Nederlands tarief gebeld kan worden in BelgiŽ (gebieden grenzend aan Zeeuws-Vlaanderen met name want er wordt gebruik gemaakt van het netwerk van KPN) en abonnees van Delta (die internet, kabel tv en andere diensten afnemen) ook mobiel elkaar onderling gratis kunnen bellen. Daarnaast is er ook een vast nummer van ZeelandNet te kiezen waar gratis naar gebeld kan worden. De introductie wordt op een ludieke manier ondersteund door de actie zoek de simkaart. Op dinsdag 29 mei wordt op vijf Zeeuwse eilanden een simkaart verstopt. Via Facebook en Twitter wordt door middel van tips de locatie bekendgemaakt. De vijf winnaars worden beloond met een jaar lang gratis mobiel bellen.