Radio 538 opent eigen EK stadion maar niet op Museumplein


Radio 538 profileert zich voor en tijdens het EK voetbal als oranjeradiozender van Nederland. De radiozender toont de voetbalwedstrijden van Oranje live op tv-schermen op het Amsterdamse Museumplein. En het opent zelfs een eigen EK voetbalstadion.

Het gaat hier niet om een echt voetbalstadion maar om een virtueel voetbalstadion dat vanaf vandaag op de sociale media Facebook geopend is. Tot vrijdag kan iedere Nederlander via de internetsite www.stadion538.nl een stoel in het virtuele stadion reserveren. Ook kan men Facebook vrienden uitnodigen voor een gezamenlijk bezoek aan het Radio 538 EK-voetbalstadion.

Win echte kaarten voor het EK
Doel van het virtuele stadion is niet alleen fun. Deelnemers kunnen namelijk echte stadionkaarten voor de wedstrijden van Oranje in Polen en Oekraïne winnen. Elke deelnemer kan via Facebook vier virtuele plaatsen in het voetbalstadion reserveren. Wanneer één van de gekozen plaatsen als winnaar uit de bus komt, krijgt de winnende deelnemer vier echte tickets om de voetbalwedstrijd in Polen of Oekraïne met drie personen bij te wonen. Radio 538 maakt de winnaars op de radiozender en op Facebook bekend.


Radio 538 live vanaf het Museumplein
De radiozender heeft van de gemeente Amsterdam toestemming gehad om tijdens wedstrijden van het Nederlands Elftal oranje-evenementen op het Museumplein te organiseren. Naar verwachting tienduizenden Nederlanders kunnen op het Museumplein live naar de voetbalwedstrijden van Oranje kijken. Rond deze wedstrijden wordt door Radio 538 een event gepresenteerd waarbij onder meer artiesten live optreden. Mogelijk dat tijdens de wedstrijd tegen Duitsland er zelfs meer dan 100.000 mensen het Radio 538 oranje-event op het Amsterdamse Museumplein gaan bijwonen.