SBS vernieuwt deal met NCIS-producent CBS


SBS en het Amerikaanse productiehuis CBS Studios International hebben hun meerderjarige tv-overeenkomst verlengd. Daardoor blijft de zendergroep verzekerd van tv-hits als NCIS, NCIS: Los Angeles en The Good Wife. Dat heeft SBS donderdag bevestigd. Het is een opsteker voor het in moeilijkheden verkerende SBS. “SBS heeft het streven om de kwaliteitsprogrammering te behouden en te verbeteren, en daar past deze deal goed bij“, zegt hoofd inkoop Rozan Hamaker.

De deal zorgt er niet alleen voor dat succesnummers bij SBS te zien blijven. “Het geeft SBS ook de eerste keuze als het gaat om nieuwe tv-series van CBS Studios International“, aldus Hamaker.

Zo kan SBS nu al kiezen uit nieuwe producties als de dramaseries Elementary, Beauty and the Beast, Emily Owens MD en Vegas, en de sitcom Friend Me.

Armando Nuñez van CBS Studios stelt dat het koppelen van zijn tv-shows aan sterke zendergroepen als SBS “helpt bij het vergroten van de wereldwijde aantrekkingskracht van CBS-shows en versterkt onze positie als Europa’s belangrijkste levernacier van Amerikaanse content.”

NCIS en NCIS: Los Angeles vormen momenteel met succes de dinsdagprogrammering van SBS 6, Hawaii Five-o keert dit najaar terug op Veronica en The Good Wife is te zien op primetime zaterdag bij Net5.