Film1 tekent exclusief contract met filmhuis MGM


De strijd om exclusieve contracten met Amerikaanse filmhuizen is in Nederland de afgelopen maanden heviger geworden. Dit heeft te maken met de komst van het nieuwe filmkanaal HBO in Nederland.

Film1 heeft nu een exclusieve overeenkomt met Metro-Goldwyn-Mayer Studios, ook wel MGM genoemd. De nieuwe overeenkomst zorgt ervoor dat de nieuwste films van MGM als eerste via de tv-kanalen van Film1 te zien zijn. In de overeenkomst is ook geregeld dat deze films via de interactieve dienst Film1 on Demand te zien zijn.

Ook nieuwste James Bond film Skyfall
Onder de nieuwe meerjarige overeenkomst tussen Film1 en MGM vallen ook alle James Bond films, inclusief de nieuwste film Skyfall. Daarnaast zijn ook MGM films als The Girl With The Dragon, Tattoo, The Hobbit, An Unexpected Journey, 2 Jump Street en Zookeeper als eerste in Nederland op televisie bij Film1 te zien.


Op alle interactieve apparaten
Opvallend is overigens dat Film1-eigenaar Chellomedia in de overeenkomst met MGM ook het aanbieden van films op het tweede scherm heeft geregeld. De films die onder deze nieuwe overeenkomst vallen zijn niet alleen via de SVOD-dienst Film1 on Demand beschikbaar. Het tweede scherm wordt ook door concurrent HBO bij de interactieve dienst HBO Go ingezet. Of Film1 op korte termijn een soortgelijke dienst gaat introduceren is niet bekend.


Geschreven door: Jarco Kriek