Koe Klara voorspelt uitslagen EK voetbalwedstrijden


De Duitse octopus Paul voorspelde twee jaar geleden tijdens het WK voetbal in Zuid-Afrika de uitslagen van voetbalwedstrijden. Tijdens het EK voetbal neemt de Nederlandse koe Klara dit over.

Nu de Duitse octopus niet meer in leven is er dus weer ruimte voor een dier met voorspellende gave. De Nederlandse lokale omroep Woerden TV denkt deze in de Nederlandse koe Klara gevonden te hebben.

Winst voor Nederland tegen Denemarken
Koe Klara heeft al de eerste voorspelling gedaan. Klara wordt op de middenstip van een voetbalveld geplaatst. Wanneer Klara naar de linkerkant van het voetbalveld loopt wint het thuisteam. In haar eerste voorspelling over de EK-wedstrijd Nederland – Denemarken liep Klara naar de linkerzijde van het speelveld en voorspelde hiermee dat Nederland het eerste duel op het EK-voetbal gaat winnen.


Elke week nieuwe video met voorspelling
Op Woerden TV wordt tijdens het EK elke week een nieuwe voorspelling van koe Klara te zien. Omdat alleen inwoners van Woerden naar deze lokale tv-zender kunnen kijken worden de video’s van koe Klara ook op YouTube geplaatst.


Geschreven door: Jarco Kriek