Verkoop tv's op niveau van WK 2010

De grote elektronicawinkels verwachten dit jaar ongeveer net zoveel omzet bij de verkoop van televisies als tijdens het WK van 2010. Veel mensen kopen een nieuwe televisie voorafgaand aan voetbalkampioenschappen.

Tegenover De Telegraaf laat de winkelketen BCC weten dat zij ongeveer een vergelijkbare toename van de verkoop verwachten als voorafgaande aan het WK voetbal in Zuid-Afrika dat in 2010 plaatsvond. Ook andere grote ketens verwachten een stijging van de verkoop, maar niet meer zo groot als bijvoorbeeld in 2008, toen veel mensen nog een beeldbuis toestel hadden en die wilden inwisselen.


3D is voor voetbal geen runner
BCC geeft tegenover De Telegraaf ook aan dat er maar weinig mensen die al een mooi plat scherm hebben, dit nu willen vervangen door een 3D geschikt scherm. Wel profiteren aanbieders van digitale televisie ervan want kijkers die een nieuw plat scherm aanschaffen willen er vaak het liefst meteen digitale HDTV bij. Totaal TV zal in de papieren EK special ook uiteenzetten welk toestel of alternatieve manier voor kijken het beste is.

Geschreven door: Jan-Hein Visser