Tijdens het EK voetbal gaat RTL 4 op de late avond met VI Oranje de rechtstreekse confrontatie met NOS Studio Sportzomer aan. RTL heeft de namen van de eerste gasten bekendgemaakt.

De Zomer Van 4: VI Oranje – zoals het programma officieel heet – trapt op 4 juni vanuit het Kurhaus in Scheveningen af. Hier bespreken Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp het toernooi in het algemeen en het Nederlands elftal in het bijzonder. Zij doen dit met uiteenlopende gasten, van (ex)voetballers tot artiesten en politici. Er zijn verder rubrieken en columns, evenals reportages uit Polen en Oekraïne.
Eerste gasten Bekend
In de eerste uitzending - op maandag 4 juni - is Jan Boskamp samen met zanger René Froger te gast. Naast Jan zijn ook vaste VI-gasten zoals Hans Kraay jr. en Willem van Hanegem de komende reeks van de partij. Verder schuiven er gasten uit de voetbalwereld aan. Zo hebben Wim Kieft, AZ-trainer Gertjan Verbeek en oud-scheidsrechter Roelof Luinge hun komst bevestigd. Maar ook voetbalenthousiastelingen met een andere achtergrond komen in Scheveningen langs, zoals acteur Thijs Römer, ex-wielrenner Michael Boogerd, ex-tennisprof Raemon Sluiter, presentator Eddy Zoey, dichter Nico Dijkshoorn, politici Ronald Plasterk en Emile Roemer, ‘Jakhalzen’ Frank Evenblij en Erik Dijkstra en zangers Jan Smit, Gerard Joling en Guus Meeuwis.

John de Mol ook in VI Oranje
Opvallend is dat ook mediatycoon John de Mol in één van de afleveringen van VI Oranje te zien is. De Mol is al eerder enkele keren te gast geweest in de reguliere uitzending van Voetbal International. Het is bekend dat hij een grote waardering heeft voor de manier waarop Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp het tv-programma met beperkte middelen tot een succesnummer hebben gemaakt.