Google 'Nexus' 7-inch tablet verwacht in juli

De geruchten over een lancering van Google’s 7-inch tablet in juli worden sterker. Asus wordt nog steeds genoemd als hardware-partner van Google.

In juni zou de eerste batch van 600.000 exemplaren al klaar moeten zijn en in juli zou dan de verkoop moeten starten. De eerste geruchten over de Google tablet kwamen begin vorig jaar al bovendrijven en eerder dit jaar werd ook het tweede kwartaal genoemd als met mogelijke introductie eind juni tijdens het Google I/O evenement. Dat lijkt dus nog steeds de aangewezen datum voor de aankondiging van de Google tablet. Of die ook de naam ‘Nexus’ gaat krijgen zoals de Google smartphone is niet bekend.

Het zou gaan om een ‘budget’ tablet van rond de $200 dollar (niet minder), draaiend op Android 4 Ice Cream Sandwich en vergelijkbaar met de Asus Eee Pad MeMO 370T (die zo’n 249 dollar kost). Het is wel apart dat Asus de hardware-partner is en niet Motorola dat onlangs door Google is overgenomen. Eerdere geruchten spreken over een 7-inch tablet met Nvidia Tegra 3 quad-core processor.

[Via: Digitimes]