Vandaag wordt officieel de Bashing app in Nederland gelanceerd door de Stichting Vrienden van de Gay Krant (SVGK). De app brengt geweld (verbaal/fysiek) tegen homo’s in kaart doordat gebruikers via de app aangeven waar er homofoob geweld in de stad plaatsvindt.

De Bashing-app bestond al in België en is sinds vandaag dus ook officieel in Nederland. Zo kunnen homo’s in Nederland ook via een kaartje van de app zien welke gebieden homo-onvriendelijk of zelfs gevaarlijk zijn voor homo’s. De app zorgt er ook voor dat je makkelijk aangifte kunt doen van homofoob geweld. In België gaan homo’s vaak uit schaamte niet naar de politie en worden er dus weinig aangiften gedaan ook omdat de drempel vaak te hoog is. Dankzij de app zijn er in een half jaar tijd al driehonderd meldingen van geweld binnengekomen.

Volgens Henk Krol, voorzitter van SVGK, is de Nederlandse app op een aantal punten verbeterd. De app zou nu minder fraudegevoelig zijn en betere tips en adviezen geven. Krol hoopt dat er door de app meer inzicht komt in geweld tegen homoseksuelen en dat het snel teruggedrongen wordt. "Dat begint bij bewustwording van het probleem en vervolgens moet het vanaf de opvoeding overal bespreekbaar zijn.”

De app in de iTunes store lijkt al ge-update te zijn maar die op Google Play is nog van 17 januari dus waarschijnlijk komt de nieuwe versie later vandaag pas online.[Via: Spitsnieuws]