Google World Wonders toont Beemsterpolder en Kinderdijk

Google introduceert het World Wonders Project. In samenwerking met partners als UNESCO, World Monuments Fund, Getty Images en Ourplace is het culturele digitaliseringsplatform opgericht om het werelderfgoed in stand te houden. Van Nederland zijn nu de Beemsterpolder en Kinderdijk vertegenwoordigd.

Google World Wonders Project is een soort Google Art Project voor erfgoedlocaties. Het World Wonders Project maakt gebruik van Street View-technologie zodat je de locaties virtueel kunt bezoeken. Het project omvat 132 historische locaties waaronder Stonehenge, Pompei en de tempels van Kyoto.

De Google World Wonders Project website biedt veel informatie, die beschikbaar is gesteld door de projectpartners. Ook zijn er Google 3d-modellen en YouTube-video’s te vinden.De website voorziet studenten en wetenschappers van materialen waarmee ze enkele van ’s werelds meest beroemde erfgoedlocaties kunnen ontdekken.

Andere soortgelijke projecten zijn het eerder genoemde Google Art Project en het aanleggen van digitale archieven van beroemdheden zoals Nelson Mandela.Google World Wonders Project achter de schermen video