Kabelexploitant UPC gaat woensdag 27 juni in een aantal van haar verzorgingsgebieden stevige aanpassingen doorvoeren in het analoge zenderaanbod. De kabelexploitant geeft daarmee een beetje gehoor aan de adviezen van de programmaraden. Als gevolg hiervan gaat BravaNL nu ook deel uitmaken van het analoge basispakket.

Dit is in Zuidoost Brabant (regio Eindhoven), Gelderland Zuid (regio Arnhem/Nijmegen) en Gelre West. BravaNL maakt sinds juli 2010 deel uit van het analoge basispakket in de UPC regio’s Alkmaar, Amsterdam, Gelderland Noord, Haarlem, Hilversum, Rijnmond, Rotterdam, Zuidoost Flevoland en Zuid-Holland Zuid, na positieve adviezen van de betreffende programmaraden. De programmaraden Zuidoost Brabant, Gelderland Zuid en Gelre West sloten zich hier eind vorig jaar unaniem bij aan. Alleen de Programmaraad Oost Gelderland heeft UPC tot dusver nog niet geadviseerd om BravaNL op te nemen in het basispakket.


Programmadirecteur Rob Overman van BravaNL, de Nederlandse cultuurzender voor opera, ballet en klassieke muziek: "Na de zomer kunnen we nu bijvoorbeeld de langverwachte samenwerking met Het Gelders Orkest van start laten gaan. Maar BravaNL kan ook een podium bieden aan alle andere representanten van het rijke Gelderse muziekleven, zoals de vele artiesten, ensembles, koren, orkesten en festivals. In Brabant hebben we al eerder een aantal themaweken opgezet, onder meer met Het Brabants Orkest. Het is fijn dat we vanaf 27 juni nu ook in hun thuisstad Eindhoven deel uitmaken van het analoge basispakket’." [Radio.NL]