"Ontslagen Shownieuws-presentatrice wil geld van SBS"

De inmiddels gestopte Shownieuws-presentatrice Maureen du Toit ligt overhoop met haar ex-werkgever SBS. Du Toit moest net als Cilly Dartell en Milika Peterzon het veld ruimen. Volgens Roddelblad Weekend heeft zij een ontslagvergoeding van 50.000 euro aangeboden gekregen, maar neemt ze daar geen genoegen mee.

"Er is een vaste formule om uit te reken hoeveel dit SBS zal gaan kosten, de zogenaamde kantonrechterformule, en die zal hiervoor zeker worden gehanteerd", aldus haar manager in het weekblad. Volgens Weekend stapt Maureen zelfs naar de rechter, maar dat is volgens de presentatrice niet aan de orde. Ze zitten nog in ‘de overlegfase’, zei Maureen du Toit in RTL Boulevard.


Als SBS6 een hogere vergoeding afwijst, dan stapt ze alsnog naar de rechter, zo meldt Medianed. De manager van Maureen du Toit verwacht dat SBS 600.000 euro kwijt kan zijn voor het afkopen van de drie dames. "Dan mag u uitrekenen hoeveel Maureen waarschijnlijk in gedachten heeft… Toch wat anders dan 50.000 euro." [Radio.NL/Medianed]