Laatste oefeninterland Nederlands elftal bij SBS 6

Zaterdag is de laatste oefeninterland in aanloop naar het EK. Het Nederlands elftal kan de krachten nog een keer meten voor de eerste poulewedstrijd tegen Denemarken. Noord-Ierland is de tegenstander. Jan Joost van Gangelen ontvangt Marco van Basten en Ruud Gullit in de studio. Nederland Noord-Ierland is zaterdag vanaf 19.00 uur bij SBS 6 te zien.

De bondscoach kon in de afgelopen drie oefenwedstrijden spelers op verschillende posities uitproberen. Alleen tegen Slowakije wist het Nederlands elftal te winnen. Kiest Van Marwijk in de laatste oefenwedstrijd voor dit winnende team of houdt hij de opties nog open?


Nederland en Noord-Ierland speelden vijf keer eerder tegen elkaar. Tweemaal ging Nederland er met de winst vandoor, tweemaal speelden zij gelijk en eenmaal was Noord-Ierland te sterk voor Nederland.


Jan Joost van Gangelen praat in de studio met de analisten die veel stof doen opwaaien met hun ongezouten mening: Marco van Basten en Ruud Gullit. Hans Kraay jr. staat langs de lijn klaar om de internationals voor en na de wedstrijd om een reactie te vragen. Het commentaar is van Leo Oldenburger. [Radio.NL]