Rad van Fortuin en Prijzenslag terug op tv?


De kans is aanwezig dat oude spelprogramma’s weer op televisie terugkeren. RTL en SBS zouden Prijzenslag en Rad van Fortuin volgens diverse mediageruchten nieuw leven willen inblazen.

SBS 6 gaat in ieder geval in het nieuwe tv-seizoen een dagelijks spelprogramma uitzenden. Daarvoor is producent Talpa op dit moment actief op zoek naar kandidaten. SBS 6 en Talpa willen nog niet zeggen om welk spelprogramma het gaat. In de kandidatenomroep wordt wel duidelijk dat goede triviale kennis en lef om geld te winnen belangrijke kenmerken van de kandidaten moeten zijn.

Rad van Fortuin of De Gemene Deler
In het Hilversumse medialandschap gonst het door de kandidatenomroep van geruchten. Het RTL 4-programma RTL Boulevard tipt Het Rad van Fortuin als kanshebber voor het spelletje. In de beginjaren van RTL – in het laatste decennia van de vorige eeuw – was dit spelprogramma in Nederland populair. Enkele jaren geleden bracht RTL ter ere van het 20-jarig bestaan dit spelprogramma tijdelijk weer op de buis. En toen was de belangstelling van de Nederlandse kijker veel minder. De internetsite zappen.blog meldt echter dat het Talpa spelletje De Gemene Deler mogelijk bij RTL terugkeert. Dit spelprogramma was enkele jaren geleden al enige tijd op RTL 4 te zien.


Prijzenslag terug op RTL 5?
"Kom maar naar beneden en sla je slag!” Wie kent deze dagelijkse kreet van Hans Kazan in het spelprogramma Prijzenslag niet. Het was het eerste spelprogramma dat dagelijks op het huidige RTL 4 werd uitgezonden. Prijzenslag is de Nederlandse variant op het internationale succesformat The Price Is Right en was van 1989 tot 1995 op de Nederlandse televisie te zien. Volgens RTL Boulevard plant RTL 5 een terugkeer van Prijzenslag. Niet met Hans Kazan maar Eddy Zoëy als presentator.


Geschreven door: Jarco Kriek