Tomas de Soete gestopt met ochtendshow op StuBruTomas de Soete is met onmiddellijke ingang gestopt met de ochtendshow op Studio Brussel. Afgelopen vrijdag maakte hij bekend de overstap te maken naar televisie. Vanaf vandaag (4 juni) presenteren Sam de Bruyn en Roos van Acker het ochtendblok op de alternatieve jongerenzender van de VRT. De Soete was sinds augustus 2008 in de ochtend te horen.

Vanaf komend najaar presenteert De Soete (foto boven) samen met journaalpresentator Freek Braeckman een nieuwe avondshow op Eén.


Hoe deze show op het eerste televisiekanaal van de VRT er precies uit komt te zien is nog onduidelijk. Om de nieuwe show vorm te gaan geven is De Soete met onmiddellijke ingang gestopt met zijn ochtendshow op Studio Brussel.


De Soete neemt overigens niet geheel afscheid van Studio Brussel. Eind deze maand doet hij verslag van Rock Werchter voor de zender. Ook krijgt de deejay in de toekomst mogelijk een wekelijkse show op Studio Brussel.


Sam en Roos Staan Op
Gedurende de maand juni nemen Sam de Bruyn en Roos van Acker (beiden foto midden) de ochtendshow op Studio Brussel voor hun rekening. De show wordt hiervoor omgedoopt tot “Sam en Roos Staan Op”.


Van Acker was de afgelopen jaren al vaste vervanger van De Soete in de ochtend op de jongerenzender. Daarnaast presenteerde ze in het verleden de middagshow op Studio Brussel. Sam de Bruyn presenteerde de afgelopen jaren de avondshow “Sound of Sam” op de zender. Of De Bruyn en Van Acker de ochtendshow ook na de zomerstop blijven presenteren is nog niet bekend.


Meer veranderingen
Er vinden overigens meer veranderingen plaats bij Studio Brussel. Zo presenteren Linde Merckpoel, voormalig sidekick van De Soete, en Sporza presentator Stijn Vlaeminck voortaan elke middag tussen 12 en 13 uur “Studio Sport”. Tijdens de lunch worden luisteraars tijdens de sportzomer 2012 bijgepraat over het EK voetbal, de Olympische Spelen en de Tour de France. Deze eerste week geven de twee elke dag één duoticket weg naar de Olympische Spelen in Londen.


Doordat Sam de Bruyn naar de ochtend is verhuisd, is er ook een nieuw avondprogramma. Tussen 19 en 22 uur is voortaan “Line Up” met Kirsten Lemaire en Bram Willems te horen. Hierin kunnen luisteraars hun favoriete festivalaffiche samenstellen.


Tijdens de late avond tussen 22 en 0 uur kruipen Lisa Smolders en Stijn van de Voorde (beiden foto onder) achter de microfoon voor “Blok Party”. Dit programma is ook te volgen via OP12, het nieuwe derde televisiekanaal van de VRT, dat in Nederland digitaal via de kabel te ontvangen is.


Naast Blok Party is Van de Voorde tijdens de zomer ook op zondagmiddag met “Planet of sound”, een muzikaal reisprogramma, te horen. [RS/Radio.NL]