Asus zet Android-apps op Windows-pc's

Asus gaat vanaf vandaag Android-emulator Bluestacks op pc's met Windows 7 aanbieden. Aan het eind van de zomer verschijnen Asus-apparaten waarop de emulator is voorge´nstalleerd.

Op laptops en pc's van Asus draaien consumenten straks via de software Bluestacks Android-apps als Evernote en Pulse. Vandaag begint het bedrijf op bestaande apparaten met het uitgeven van de Android-emulator via het mediaplatform Asus@Vibe. Zo'n 30 miljoen Windows-pc's moeten uiteindelijk Android-apps kunnen draaien.

Android-apps met de muis
In september verschijnen de eerste apparaten waarop de emulator is voorge´nstalleerd. Bluestacks is een emulator om Android-apps te draaien zonder dat daar een touchscreen voor nodig is. De emulator vertaalt de touchscreeninvoer van Android-apparaten naar muis en toetsenbordbediening.

Consumenten downloaden Android-apps niet via Androids app-winkel Google Play, maar via de emulator zelf. Het is mogelijk losse installatiebestanden (apk's) te installeren, maar betaalde apps worden door Bluestacks herkend als 'premium' en zijn daardoor niet zonder meer te gebruiken.

Nu nog gratis
Deze software is al als bŔtaversie verkrijgbaar en kan momenteel gratis gebruikt worden. In het betaalmodel van Bluestacks is de software de eerste 6 maanden gratis, daarna moet een abonnement worden afgesloten. De gratis emulator blijft wel werken, alleen het aanbod is beperkt tot ongeveer 50 apps.