Topweekeinde voor SBS 6 door voetbal en afscheid Peter R.

SBS 6 heeft een topweekeinde achter de rug. De oefeninterland Nederland - Noord-Ierland trok 2,6 miljoen kijkers maar ook Peter R. de Vries scoorde er meer dan een miljoen.

De best bekeken uitzending van de gehele afgelopen week is daarmee de oefeninterland Nederland - Noord-Ierland met 2.603.000 kijkers op de zaterdagavond. Dit blijkt uit de gegevens van Stichting KijkOnderzoek. SBS 6 zond het verslag uit en behaalde hiermee zaterdagavond een marktaandeel van 42,7 procent.


Ook afscheid Peter R. de Vries scoort
SBS 6 wist ook op zondag met Peter R. de Vries wederom een grote kijkersschare aan zich te binden. Peter R. de Vries heeft wel tot het einde veel kijkers getrokken en de afscheidsuitzending van Misdaadverslaggever Peter R. de Vries trok zelfs meer dan een miljoen kijkers net als Hart van Nederland. Enkel het Journaal van 20.00 uur ging daar zondag avond met zowat 2,5 miljoen kijkers, en dat ondanks de veel gehoorde klachten over de nieuwe opzet van het Journaal, ver overheen evenals standaard Een tegen 100 en De ReŁnie. Het verslag van de parade voor de Britse Queen werd zeker voor het tijdstip ook redelijk goed bekeken met meer dan 600.000 kijkers die hiervoor niet de BBC zelf maar de NOS met Nederlands commentaar inschakelden.

Geschreven door: Jan-Hein Visser