Tijdens de E3 die nu in LA plaatsvindt, wordt gesproken over de nieuwe Sim City game die ergens volgend jaar uitkomt. Deze maand komt er volgens de makers al een Facebook-versie uit onder de naam Sim City Social.

Sim City Social wordt net als de remake van Sim City voor de pc in 2013 uitgegeven door EA. Sim City Social lijkt een directe concurrent van Zynga's Cityville te worden. Veel is er nog niet over bekend buiten het feit dat je het spel tegen zeven andere spelers kunt spelen. De SimCity Social Facebook-pagina is al wel online.

sim city social for Facebook


Sim City

De eerder aangekondigde reguliere Sim City die in 2013 voor de pc uitkomt zal ook een multiplayer-optie bevatten waarbij je tegen anderen kunt spelen. In veel gevallen betekent dat tevens dat je met elkaar speelt want je kunt je richten op een specialistische stad indien je dat wenst. In vorige delen moest je zorgen dat je alle voorzieningen bood maar nu kun je je ook richten op een stad dat vooral aantrekkelijk is voor studenten bijvoorbeeld. Wanneer de ene speler een Las Vegas-achtige stad bouwt en jij bouwt een industriestad dan zou je bijvoorbeeld energie kunnen leveren aan de Las Vegas-achtige stad. Op de E3 liet ontwikkelaar Maxis ook al zien dat protestacties zoals we die van Occupy kennen, ook deel uit maakt van het spel.