Klanten van de Rabobank hebben momenteel last van een storing waardoor internetbankieren er uit kan liggen. Dit raakt zowel het online-bankieren via de website als via de mobiele app.

De storing is rond 15.00 uur vanmiddag begonnen. De bank bevestigt het probleem via Twitter. Het is momenteel nog niet bekend wat de oorzaak is. De pagina voor internetbankieren is nu net wel weer online. De mobiele app start veel trager op dan normaal en weet na lang wachten toch niet in te loggen. De storing loopt dus nog, blijkt uit een kleine test door Webwereld.

De Rabobank kon Webwereld dinsdagmiddag nog niet laten weten hoe lang de storing duurt en laat weten. Een medewerker zegt dat er aan een oplossing wordt gewerkt, maar dat er nog geen diagnose van het probleem is gesteld.

De mobiele app geeft de volgende foutmelding:

Klik voor groot

Update 15:52: Eigen test van Rabobank-app uitgevoerd en mislukken van log-in daarmee toegevoegd aan dit artikel.

Update 16:07: De bank meldt op Twitter dat de storing is verholpen. Een woordvoerder kon Webwereld nog niet meteen vertellen wat de oorzaak was en of het systeem nu stabiel is.

Update 16:29: Een woordvoerder van de Rabobank laat weten geen mededelingen te doen over de achterliggende oorzaak van de storing.