KRO importeert honderd kleuterfilmpjes

De KRO is succesvol teruggekeerd van de jaarlijkse uitwisseling van kleuter-tv in het Duitse Erfurt. De omroep nam honderd kleuter-items uit 23 landen mee naar huis voor uitzending onder de vlag KRO Kindertijd. Dat heeft de omroep dinsdag laten weten. Elk jaar komen in Erfurt vertegenwoordigers van zestig publieke omroepen uit Europa, Azië, Afrika en Zuid-Amerika bijeen om met elkaar kleuter-items te bekijken, te bediscussiëren en uiteindelijk uit te wisselen.

Jan-Willem Bult, eindredacteur KRO jeugd, is blij met de jaarlijkse bijeenkomst. “Deze EBU item uitwisseling is de meest intensieve en succesvolle televisiesamenwerking ter wereld. In veel landen zou zonder deze samenwerking überhaupt geen kindertelevisie van eigen bodem zijn.”

Ook de inzendingen van de KRO vielen in de smaak. Ze leverde acht kleuterprogramma’s die door alle continenten geselecteerd werden. Zo zal het item ‘Broodjes bakken’ volgend jaar in misschien wel dertig landen te zien zijn, aldus de omroep.

Bij de selectie die de KRO maakte, zaten ook drie nieuwe landen. “Nog nooit waren er in KRO Kindertijd items te zien zijn uit Venezuela, de Malediven en Zambia.”