Game of Thrones op de buis bij RTL 4

RTL gaat de Amerikaanse serie Game of Thrones uitzenden op vlaggenschip RTL 4. De eerste aflevering is in het najaar. Dat heeft een woordvoerder van de zendergroep dinsdag bevestigd. Er is bewust voor gekozen om de serie op de hoofdzender uit te zenden. “Game of Thrones is een zeer succesvolle topserie met in binnen- en buitenland veel lovende kritieken. Met RTL 4 kunnen we hiermee een breed publiek bereiken en een plezier doen“, aldus een persvoorlichter.

Vaak wordt buitenlands drama door RTL op de kleinere zenders RTL 5, RTL 7 of RTL 8 geprogrammeerd. RTL 4 kent al jaren één vaste serie-avond: de maandagavond. Dan worden bekende titels als CSI en Bones uitgezonden.

Games of Thrones draait om het leven van een aantal adellijke families die strijden om de macht over het ‘mythische’ land Westeros. Het tweede seizoen, waarin de Nederlandse Carice van Houten een hoofdrol speelt, sloot zondag af.

De finale van het tweede seizoen trok op betaalzender HBO maar liefst 4,2 miljoen kijkers, en is daarmee de meest bekeken aflevering tot nu toe.