Documentaire over ramp in Japan met Jeroen Pauw

Afgelopen voorjaar was het alweer een jaar geleden dat Japan werd getroffen door een aardbeving van 9.0 op de schaal van Richter. Wat volgde was een tsunami die over een lengte van honderden kilometers langs de kust complete dorpen wegvaagde met tienduizenden doden als gevolg. Jeroen Pauw reisde naar Japan om de balans op te maken.

Bovendien werd het koelsysteem van een kerncentrale verwoest. Daardoor ontstond een kernramp van grote omvang. De ‘ramp na de ramp’ is nog steeds aan de gang met ‘straling’ als de onzichtbare vijand.


In de directe omgeving van de kerncentrale is de komende jaren geen normaal leven mogelijk. En daar blijft het waarschijnlijk niet bij, want de volgende ramp is alweer voorspeld. Wetenschappers hebben uitgerekend dat een volgende zware aardbeving in de buurt zal zijn van de hoofdstad Tokyo.


Jeroen Pauw reisde naar Japan om de balans op te maken. Jeroen Pauw in Japan wordt maandag 25 juni van 22.10 tot 22.55 uur uitgezonden op Nederland 1. In het programma van zo’n drie kwartier neemt Jeroen Pauw de kijkers mee langs de locaties die we kennen van de tsunamibeelden. Hij ontmoet Nederlanders die het land en de situatie kennen. [Radio.NL]