Radio 1 Sportzomer vrijdag van start


De publieke muziek- en nieuwszender presenteert de Radio 1 Sportzomer. Negen weken lang is de programmering om. Van vrijdag 8 juni tot en met zondag 12 augustus hoort de luisteraar veel ins en outs van het EK Voetbal, de Tour de France, Wimbledon en de Olympische Spelen in een mix met het nieuws en achtergronden.

Vanaf vrijdag 10.00 uur klinkt het nieuwe Sportzomer geluid op Radio 1. De Dag van de Winnaars is het startsein voor 66 dagen speciale programmering met een mix van sport, het nieuws en de achtergronden.


Topsporters Hans van Breukelen, Peter Blangé, Jan Janssen en Eltingh en Haarhuis zijn vrijdag te gast in de studio. Supertrio Mr Polska, Filemon Wesseling en Erben Wennemars maken sfeerimpressies tijdens de grote sportevenementen en elke dag doet een columnist zijn verhaal.


Op zaterdag is de eerste EK interland van het Nederlands elftal tegen Denemarken integraal live te beluisteren op Radio 1. De Radio 1 Sportzomer is een gezamenlijk programma van alle omroepen op Radio 1.


Presentatieduo’s
Willemijn Veenhoven en Tijs van den Brink bijten vrijdag om 10 uur het spits af. De presentatieduo’s combineren steeds een nieuwsexpert aan een sportexpert. Jurgen van den Berg en Dione de Graaff nemen vervolgens het stokje over. Gedurende de Sportzomer op Radio 1 hoort de luisteraar steeds dezelfde presentatiekoppels.


Supertrio
Radio 1 verslaat de wedstrijden en etappes tijdens EK, Tour de France en Olympische Spelen. Daarnaast verzorgt een drietal speciale verslaggevers sfeerimpressies en achtergronden. Op het EK is de populaire club dj Mister Polska aanwezig voor reportages, wielerfanaat Filemon Wesseling gaat voor de Radio 1 luisteraar op zoek naar bijzondere verhalen tijdens de Tour de France en Erben Wennemars doet tijdens de Olympische Spelen verslag van het wel en wee van de sporters en de sfeer in het Olympische dorp.


In Gesprek Met van ‘t Hek
Luisteraars kunnen bellen met presentator Tom van ’t Hek tijdens ‘In Gesprek Met van ’t Hek’. Alles wat ze qua Sportzomer dwarszit kan besproken worden. Heeft de scheidsrechter wel de juiste beslissing genomen? Moet Robben op de bank? Is er teveel sport? Te weinig? Moeten we uit de euro?


Columnist van de Dag
Elke dag om 10.50 uur presenteert de Radio 1 Sportzomer een vaste columnist. Johan Fretz, Ebru Umar, Peter Middendorp, Marijn de Vries, Cindy Pieterse, Joost Eerdmans en Ernest van der Kwast geven ieder elke week hun visie op de actualiteit. [Radio.NL]