Gebruikers van Gmail kunnen een melding krijgen waarin Google ze waarschuwt voor overheidshackers. Als er een potentieel gevaar is, krijgen de gebruikers de waarschuwing in een bovenbalk te zien.

Google laat op zijn blog weten dat de melding komt als er een vermoeden is dat het Gmail-account gehackt wordt. Gebruikers moeten na deze melding hun account veiliger maken. Google geeft dan de tip om je wachtwoord te veranderen of gebruik te maken van de tweestapsverificatie van Google.

Google wil niet laten weten hoe zij weten dat een account gehackt wordt door hackers die betaald worden door de overheid, maar heeft wel gegevens van opdrachten die door de hackers uitgevoerd worden.

Google neemt deze maatregelen waarschijnlijk mede doordat er onlangs ssl-certificaten van Diginotar gebruikt werden om Gmail-accounts te hacken. Mogelijk zat de Iraanse overheid achter deze aanvallen.

Gebruikers inlichten over aanvallenof potentiŽle aanvallen op hun Gmail-accounts ziet Google als hun plicht. Ze blijven gebruikers daarom ook op de hoogte houden met updates en actuele informatie.

[Via: Googleonlinesercurity]