Abonnees van CanalDigitaal kunnen als eerste naar het nieuwe HD-kanaal Eurosport 2 HD kijken. De testuitzendingen zijn inmiddels begonnen.

CanalDigitaal is eigendom van het Luxemburgse mediabedrijf M7 Group S.A. Deze is ook eigenaar van de Tsjechische tv-aanbieder Skylink. Deze aanbieder geeft al enige tijd Eurosport 2 HD via de Astra3-satelliet door. M7 Group S.A gebruikt deze aanvoer ook voor de doorgifte van Eurosport 2 HD bij CanalDigitaal.
OfficiŽle lancering 1 juli
De lancering van Eurosport 2 HD in Nederland vindt op 1 juli plaats. In ieder geval de tv-aanbieders Ziggo, CanalDigitaal en Multivisie TV gaan dit HD-kanaal doorgeven. Met Vodafone heeft Eurosport ook een overeenkomst om Eurosport 2 HD door te geven. Vodafone gaat dit nog niet vanaf 1 juli doen. Met andere Nederlandse tv-aanbieders is Eurosport nog over de doorgifte van Eurosport 2 HD in gesprek. De verwachting is dat nog enkele tv-aanbieders Eurosport 2 met Nederlands commentaar en Eurosport 2 HD vanaf de start van het komende voetbalseizoen gaan doorgeven. Vanaf dat moment is namelijk het Duitse Bundesliga-voetbal live op Eurosport 2 te zien.

Nog geen Nederlands commentaar
De CanalDigitaal-abonnee heeft nog geen Nederlands commentaar bij Eurosport 2 HD. Men kan op dit moment alleen naar het Engelse commentaar luisteren. Wel is de Nederlandse elektronische programmagids (EPG) via de zendernaam Eurosport 2 HD Dutch aanwezig.