Studio Sportzomer voor het eerst langs VI Oranje


Studio Sportzomer van de NOS heeft vrijdag voor het eerst RTL-concurrent VI Oranje verslagen. De uitzending van de publieke omroep trok op de eerste speeldag van het Europees kampioenschap voetbal 1,2 miljoen kijkers. Voor het praatprogramma van Johan Derksen, Wilfred Genee en Renť van der Gijp bleven een miljoen mensen thuis.

De twee programma's over het EK staan tegenover elkaar. Vanaf maandag, toen beide shows begonnen, trok VI Oranje meer kijkers. De NOS verwachtte al dat de kijkcijfers van Studio Sportzomer, dat meer beelden van het EK kan gebruiken, bij zouden trekken zodra de wedstrijden zouden beginnen.


VI Oranje brak voor de tweede dag op rij een eigen kijkcijferrecord. Donderdagavond stemden 939 duizend Nederlanders af op het voetbalprogramma, nooit eerder trokken Derksen, Genee en Van der Gijp zo veel kijkers. Tot vrijdag passeerde het trio nooit de grens van een miljoen kijkers, ook niet met Voetbal International.


De meeste Nederlanders stemden vrijdag af op de eerste twee wedstrijden van het EK. Voor Rusland - TsjechiŽ bleven 3,2 miljoen mensen thuis, naar de openingswedstrijd Polen - Griekenland keken drie miljoen Nederlanders. Het EK Journaal van Nederland 1 trok 2,1 miljoen kijkers en maakt de kijkcijfer top drie van de Stichting Kijkonderzoek compleet. [Novum/Radio.NL]