Radiodeejay Peter van de Veire gaat proberen om het record radiomaken scherper te stellen. De ochtenddeejay van de Vlaamse hitzender MNM is maandagochtend (11 juni) om 6 uur gestart met zijn uitdaging “Marathonradio”. Het huidig record bedraagt 183 uur en staat op naam van een Italiaanse deejay.

Het idee om het record “longest Radio-DJ marathon” te verbreken ontstond in januari tijdens de 500e ochtendshow met Van de Veire op MNM.


Met zijn recordpoging wil hij de blokkende studenten tijdens hun examenperiode een hart onder de riem steken. "Als jullie mij steunen, vestigen we dat record samen," sprak de deejay zichzelf moed in.


Maandagochtend om 6 uur Peter van de Veire gestart met zijn recordpoging. Hij gaat proberen minimaal acht dagen lang onafgebroken radio te maken. De deejay zal zich daarbij aan de officiële regels houden om een Guinness World Record te vestigen.


Zo moet Van de Veire de volledige uitzending live presenteren zonder sidekick. Hij mag wel praatgasten ontvangen in de studio. Elk uur mag de ochtendman van MNM vijf minuten pauzeren, maar hij mag die pauzes ook opsparen om na een paar uur een langere pauze te nemen.


Van de Veire is van plan om blokken van 48 uur radio te gaan maken. Na deze 48 uur mag hij dan drie uur lang slapen. Tijdens de 48 uur mag de deejay twee keer een ‘powernap’ van ongeveer 15 minuten maken.


Tijdens Marathonradio wordt Van de Veire bijgestaan door Peter Hespel, sport- en inspanningsfysioloog van de Universiteit van Leuven, lichttherapeut Toine Schoutens en Dries Testelmans van de slaapkliniek in het UZ Leuven. Zij zullen op de radio ook tips geven aan studenten hoe zij hun examenperiode het beste door kunnen komen. Daarnaast is er live muziek van onder andere Absynthe Minded, Ozark Henry, Tom Dice, Marco Z en Luc Steeno.


Het is de bedoeling dat Van de Veire ook zoveel mogelijk geld gaat inzamelen voor een goed doel. Er is gekozen voor stichting Habbekrats, dat zich inzet voor kinderen die dagelijks gepest worden.


Het huidige record longest Radio-DJ marathon bedraagt momenteel 183 uur en staat op naam van de Italiaanse deejay Stefano Venneri van Radio BBSI in Alessandria. Hij vestigde dit record in mei 2009. Een maand eerder zette de Duitse deejay Dominik Schollmayer van Hit-Radio Antenne in Nedersaksen het record op 169 uur.


Marathonradio met Van de Veire is 24 uur per dag te volgen op MNM en op de internetsite van het radiostation. Elke avond tussen 20 en 22 uur is de recordpoging van de deejay ook OP12, het nieuwe derde televisiekanaal van de VRT, te volgen. Naast een blik in de studio zijn dan ook de hoogtepunten van de dag te zien. [RS/Radio.NL]