Fuck, bitch, dick, jesus, god en dick; allemaal woorden die de wachtwoorden top 30 van Linkedin hebben gehaald. Naar aanleiding van het lekken van LinkedIn-wachtwoorden vorige week, heeft beveiligingsbedrijf Rapid7 een top 30 samengesteld van populairste LinkedIn-wachtwoorden.

Vorige week werd bekend dat er 6,5 miljoen Linkedin-wachtwoorden waren buitgemaakt door een Russische hacker. Link is het populairste LinkedIn wachtwoord van alle wachtwoorden die inmiddels gekraakt zijn. Na link volgt ‘1234’ een wachtwoord die waarschijnlijk wel vaker gebruikt wordt maar ook de eerdergenoemde scheldwoorden zijn zwak als wachtwoord. De LinkedIn-gebruikers die slachtoffer zijn geworden van de wachtwoord-hack zijn al via e-mail ingelicht en hebben de kans gehad hun wachtwoord te veranderen.LinkedIn-wachtwoorden ongezouten

De LinkedIn-wachtwoorden die gehackt zijn, waren niet gesalt. ‘Salting’ is het proces waarbij bestaande wachtwoorden een waarde toegevoegd krijgen en vervolgens gehasht (gecodeerd) worden. LinkedIn had de wachtwoorden recent van salting voorzien maar de gelekte wachtwoorden waren ‘ongezouten’ dus vermoed LinkedIn dat de gehackte wachtwoorden uit een oude back-up afkomstig zijn.

[Via: Security.nl