Siri naar iPad en in auto

Siri maakt zijn opwachting in iOS 6 waardoor het beschikbaar komt voor de iPad, althans de iPad 2 en de derde generatie iPad. De eerste generatie iPad lijkt verstoken te blijven van de spraakassistent van Apple.

Apple heeft gisteravond tijdens het WWDC in San Francisco aangekondigd dat Siri, via iOS 6 naar de iPad komt. De geruchten dat dit zo gebeuren waren al hardnekkig maar het is nu dan officieel door Apple bevestigd. Siri komt naar de iPad met een uitgebreide talenkennis. Siri heeft namelijk een aantal nieuwe talen geleerd: Japans, Engels/Frans voor Canada, Spaans, Italiaans, Koreaans, Mandarijn en Kantonees. Siri heeft helaas nog geen tijd gehad om een Nederlandse taalcursus te volgen. Apple is ook van plan om Siri in auto’s aan te bieden en heeft al integratieplannen aangekondigd met BMW, GM, Mercedes, Land Rover, Jaguar, Audi, Toyota, Chevrolet en Honda. Het zal nog wel even duren voordat we auto’s in Nederland zullen zien met 'Siri aan boord'.Siri is grapjas

Siri begon de Apple-presentatie nog met een grapje door te zeggen: “I am excited about the new Samsung. Not the phone: The refrigerator.” Dit ongetwijfeld naar aanleiding van het feit dat Siri de Nokia Lumia 900 de beste smartphone noemde en niet de iPhone. Niet veel later zorgde Apple ervoor dat Siri zijn/haar mening aanpaste. Dat Siri juist een grap over Samsung maakt en niet over Nokia is niet zo verwonderlijk aangezien Apple en Samsung elkaar nog steeds in de haren vliegen over patenten.

[Via: Venturebeats]