Ernstig ongeluk bij opnamen Wie Is De Mol?


VARA-presentatrice Janine Abbring is tijdens de opnamen voor het AVRO –programma Wie Is De Mol? bij een sprong in het water ernstig aan haar rug gewond geraakt. Dit heeft de AVRO bevestigd.

Het ongeluk gebeurde al op 8 juni. Tijdens een opdracht sprong Janine Abbring in het water en kwam daarbij verkeerd terecht. Hierdoor is een rugwervel verbrijzeld. Abbring werd direct door aanwezige medici behandeld en vervolgens naar het ziekenhuis overgebracht. Familie van de presentatrice is direct ingelicht en naar het ziekenhuis overgekomen.

Janine Abbring bekend als Jakhals
Janine Abbring is in Nederland vooral bekend van de rol van Jakhals die zij in het VARA tv-programma De Wereld Draait Door speelde. Sinds 2011 is zij presentatrice van het VARA radioprogramma Vroege Vogels die op zondagmorgen op Radio 1 wordt uitgezonden. Abbring is één van de tien deelnemers aan de 2013 editie van Wie Is De Mol?, waarvan de opnamen nu al plaatsvinden.


AVRO ontzettend geschrokken
In een reactie laat AVRO-directeur Peter Lubbers weten ontzettend geschrokken te zijn: "Iedereen is ontzettend geschrokken. Het belang van het herstel van Janine staat voorop en het productieteam handelt daar naar. We leven enorm mee met Janine.”


Geschreven door: Jarco Kriek