Lieke van Lexmond gaat de zaterdagavond deze zomer vullen op RTL4. Lieke helpt kandidaten in een nieuw spelletje en wordt daarin bijgestaan door een deskundige jury. In het nieuwe programma “Stabilo Spellingstrijd’ strijden wekelijks zeven scholieren uit groep zeven en acht van een basisschool om een plek in de finale.

‘Stabilo Spellingstrijd’ is letterlijk en figuurlijk een SPEL-programma; In verschillende spelrondes moeten de kandidaten onder hoge (tijds)druk laten zien wie de veelal moeilijke woorden het best en het snelst kan spellen.


‘Stabilo Spellingstrijd’ bestaat per aflevering uit drie rondes. Elke kandidaat krijgt een minuut de tijd om zoveel mogelijk woorden correct te spellen. Voor ieder goed woord mag de kandidaat een trede omlaag op de ‘trap’. De vier kandidaten met de meeste goede antwoorden gaan door naar de tweede spelronde.


Ronde twee is een schrijfronde waarin de deelnemers woorden moeten schrijven en fouten in zinnen moeten ontdekken. De twee beste kandidaten treffen elkaar in de derde en laatste spelronde, waarin ze in een één-tegen-één duel om de beurt hetzelfde moeilijke woord moeten spellen.


De kandidaat die er als eerste in slaagt drie woorden goed te spellen, met evenveel beurten als zijn tegenstander, is winnaar van de aflevering.


Aan het einde van de reeks resulteert dat in zeven rasechte taalpuristen die het tegen elkaar opnemen in de finale op zaterdag 11 augustus van ‘Stabilo Spellingstrijd’. De eerste uitzending is te zien vanaf zaterdag 23 juni wekelijks tussen 20.00 uur en 20.50 uur bij RTL 4. [Radio.NL]