NPO, RTL en SBS blij met uitspraak Telegraaf-gids


De Publieke Omroep, RTL Nederland en SBS Broadcasting zijn er blij mee dat de rechter woensdag besloot dat De Telegraaf moet stoppen met het uitgeven van een wekelijkse tv-gids. Dat hebben ze gemeld aan ANP. De Telegraaf begon twee weken geleden met het uitgeven van de gids en betaalt daar niets voor, omdat zij vindt dat buitenlandse rechtspraak uitwijst dat programma-informatie niet meer beschermd is. “We zijn heel blij“, zo laat RTL weten. Ook SBS is “uiteraard blij“.

Volgens RTL is de bescherming van intellectueel eigendom ”een heel groot goed” en hoort de actie van De Telegraaf ”niet thuis in een beschaafde samenleving en in een goede zakelijke verstandhouding”.

Een woordvoerster van SBS is gelukkig met de uitspraak. ‘‘De Telegraaf heeft willens en wetens afspraken geschonden en de wet overtreden door zonder overleg en betaling de tv-gids te publiceren. Uit deze uitspraak blijkt maar weer dat programmagegevens beschermd zijn.”

De Nederlandse Publieke Omroep laat weten het “eens te zijn met het oordeel van de rechter dat De Telegraaf zich moet houden aan de Nederlandse wet“.