De gezamenlijke uitzendingen op Radio 2, Nederland 1 en internet over de wielertocht Alpe díHuZes bereikten een recordaantal van 6,6 miljoen Nederlanders van 10 jaar en ouder. Op 6 en 7 juni beklommen achtduizend fietsers de Alpe díHuez met als doel geld inzamelen voor onderzoek naar kanker.

De NCRV en NOS uitzendingen waren onder andere te volgen op Radio 2 en Nederland 1. De bekendheid van de inzamelingsactie is 87% (12,9 miljoen Nederlanders). Dit blijkt uit online onderzoek uitgevoerd door onderzoeksbureau DVJ-Insights in opdracht van Radio 2 en de NCRV.


Bijna de helft van de Nederlanders van 10 jaar en ouder volgde het evenement via Radio 2, Nederland 1, Spirit 24 of internet. Het bereik in de diverse media: circa 2 miljoen luisteraars, ruim 6 miljoen kijkers en 575.000 internetbezoekers. Verschillende programmaís kregen gemiddeld het rapportcijfer 8,1.


Alpe díHuZes
Op woensdag 6 en donderdag 7 juni beklommen ruim achtduizend deelnemers de Alpe díHuez. De zevende editie van de sportieve inzamelingsactie voor onderzoek naar kanker heeft een recordbedrag van 28,5 miljoen euro opgebracht.


Vanaf half mei blikten Radio 2 en Nederland 1 vooruit op Alpe díHuZes. Een fietsteam uit Prinsenbeek onder leiding van Leontien van Moorsel werd klaargestoomd voor Alpe díHuZes. In NCRVís Knooppunt Kranenbarg volgde Bert Kranenbarg op Radio 2 het team in de aanloop en op Nederland 1 waren ze dagelijks te zien in de reality-serie van de NCRV Fietsen naar de top.


Op 3 juni was bij de NOS de documentaire Alpe d'HuZes: De Laatste Bocht te zien. Op woensdag 6 juni en donderdag 7 juni zonden de NCRV en de NOS gezamenlijk een live-verslag van Alpe díHuZes uit op Nederland 1 met Jetske van den Elsen en Herman van der Zandt. De uitzendingen van Knooppunt Kranenbarg kwamen vanaf maandag 4 juni vanuit Frankrijk en op donderdag 7 juni stond Radio 2 voor een groot deel in het teken van het evenement. Knooppunt Kranenbarg zond 9 uur live uit vanaf de Alpe díHuez en de Radio 2 programmaís schakelden regelmatig met de berg. [Radio.NL