Nickelodeon beloont beste kindercommercial


De tv-zender Nickelodeon reikt in juni 2013 voor het eerst de Grote Reclame Prijs uit, een onderscheiding voor de adverteerder die de beste commercial van 2012 gericht op kinderen op de zender heeft uitgezonden. Een kinderjury bepaalt via een voorselectie welke commercials meedingen naar de Grote Reclame Prijs. Nickelodeon organiseert de awarduitreiking samen met YoungWorks.

Een media- en reclamewijsheid training moet de juryleden klaarstomen voor het beoordelen van de inzendingen. Tijdens de training bepalen de kinderen met elkaar op welke factoren ze de commercials gaan beoordelen. Op basis van deze factoren worden alle commercials getoetst.


Ieder kwartaal komt de kinderjury bijeen en beoordeelt de ingezonden commercials. De beste commercials verschijnen op de website Grotereclameprijs.nl, waar alle Nederlandse kinderen kunnen stemmen op hun favoriet. De best beoordeelde commercials gaan door naar de finale en maken kans op de Grote Reclame Prijs.


Het eindoordeel van de kinderjury, een speciale vakjury en de stemmen van het publiek bepalen uiteindelijk de winnaar. De adverteerder met de beste commercial wordt gehuldigd tijdens de Kids Insights Day in juni 2013. Nickelodeon wil met de Grote Reclame Prijs verantwoordelijkheid nemen voor het niveau van kinderreclames en adverteerders stimuleren om effectieve en aansprekende commercials te ontwikkelen. Adverteerders kunnen hun commercial voordragen via Grotereclameprijs.nl en vanaf 11 juli kan het publiek hier stemmen. [Adformatie/Radio.NL]