Prijsverhoging Eredivisie Live in aantocht

De kans is aanwezig dat tv-aanbieders de maandelijkse abonnementsprijs van het betaalkanaal Eredivisie Live in de komende maanden naar boven gaan aanpassen. Al eerder kondigden UPC en Stichting Kabel Veendam een prijsverhoging aan.
Beide tv-aanbieders voerde hogere kosten om de vier tv-kanalen van Eredivisie Live aan de abonnee te kunnen doorgeven als oorzaak van de prijsverhoging op. Eredivisie Live wil niets kwijt over de prijsverhogingen omdat de tv-aanbieder uiteindelijk de hoogte van de abonnementsprijs bepaalt. Ook wil een woordvoerder van het betaalkanaal geen uitspraken doen over een mogelijke hogere inkoopprijs voor tv-aanbieders omdat men geen inhoudelijke uitspraken over gemaakte afspraken maakt.

Mogelijk toch hogere inkoopprijs
Vooral de prijsverhoging bij Stichting Kabel Veendam is opmerkelijk te noemen. Dit lokaal kabelbedrijf heeft winst niet als oogmerk. Dat Kabel Veendam de prijs van Eredivisie Live tot iets onder de 15 euro per maand gaat verhogen duidt op een mogelijke hogere inkoopprijs voor tv-aanbieders van Eredivisie Live. Stichting Kabel Veendam gaat vanaf het komende voetbalseizoen wel alle Eredivisie Live tv-kanalen in HD- en SD-kwaliteit aanbieden. Behoudens extra kosten om het HD-signaal in bezit te krijgen, kleven er geen hogere inkoopkosten voor Eredivisie Live aan het in HD uitzenden van de vier Eredivisie Live tv-kanalen vast.


Aanbieders verdienen veel aan Eredivisie Live
Voetbalclub Ajax maakte enkele weken geleden bekend dat het vindt dat tv-aanbieders teveel aan Eredivisie Live verdienen. Volgens Ajax gaat er 6 euro per maand van het abonnementsbedrag van Eredivisie Live naar de tv-aanbieder toe. Dat is zeker niet bij alle aanbieders het geval. De aanbieder mag namelijk zelf de prijs bepalen waarvoor men Eredivisie Live aan de klant verkoopt. Daarbij wordt de afhandeling van de facturering en de klantenservice volledig in handen van de tv-aanbieder gelegd.


Geschreven door: Jarco Kriek