BBC start met Olympische live streams op Astra2


De Britse publieke omroep BBC is begonnen met testuitzendingen van enkele van haar livestreams die men gedurende de gehele Olympische Spelen via de Astra2-satelliet gaat uitzenden.

De BBC gaat als home-broadcaster van de Olympische Spelen maar liefst 48 livestreams via de Astra2-satelliet – die op 28,2 graden oost te ontvangen is – aanbieden. Hiervoor werkt met de commerciële omroepen Sky en ITV samen. Het gaat om 24 simulcast livestreams die zowel HD- als SD-kwaliteit worden uitgezonden. Alle Olympische streams van de BBC worden ongecodeerd uitgezonden. Hierdoor kunnen Nederlandse en Belgische satellietkijkers deze Olympische livestreams bekijken.

16 livestreams al in de lucht
BBC begonnen met testuitzendingen van twee transponders waarop deze Olympische livestreams te zien zijn. Op deze twee transponders worden op dit moment 16 SD-streams getest. De transponders zijn op de Astra2-satellietpositie op de frequenties 10.921 GHz H – 22000 – 5/6 en 11.496 GHz H – 27500 – 2/3.


Meer over de livestreams van de BBC tijdens de Olympische Zomerspelen in Londen kan men in dit eerder gepubliceerde Totaal TV artikel lezen.

Geschreven door: Jarco Kriek