SBS doopt VT4 in Vier en VijfTV in Vijf


Verandering in het Vlaamse medialandschap. De tv-zenders VT4 en VijfTV hebben van de nieuwe eigenaren van SBS Belgium een nieuwe naam gekregen. VT4 heet vanaf dit najaar Vier, VijfTV krijgt de naam Vijf.

SBS Belgium claimt hiermee de vierde en vijfde zenderpositie op de Vlaamse tv. Nadat de Vlaamse omroep VRT onlangs het aantal tv-kanalen tot drie uitbreidde, wil het commerciŽle mediabedrijf nu dus bij de tv-kijker op de vierde en vijfde voorkeuzepositie in de zenderlijst komen te staan. Of dit uiteindelijk ook gaat lukken is afhankelijk van Belgische tv-aanbieders die de volgorde van eigen zenderlijsten bepalen.

Veel Vlaamse producties op Vier
SBS Belgium onder meer eigendom van Sanoma en productiebedrijf Woestijnvis. Dit najaar is het eerste tv-seizoen dat de zenders van SBS Belgium onder het bewind van Woestijnvis vallen. Opvallend is dat in de najaar programmering van Vier veel Vlaamse producties aanwezig zijn. Woestijnvis zet hierbij bekende Vlamingen in op het hernieuwde Vier op de kaart te zetten.


Minder wijzigingen bij Vijf
Waar op Vier veel gewijzigd wordt, blijft het aantal wijzingen op Vijf beperkt. VijfTV wordt omgedoopt tot Vijf en krijgt hierbij gelijk een nieuw uiterlijk. VijfTV blijft echter als vrouwenzender in de Vlaamse tv-markt gepositioneerd. Er blijven veel Amerikaanse series en films op Vijf te zien. Op Vijf zijn vanaf dit najaar ook de nieuwe afleveringen van de populaire tv-serie Dallas te zien. Deze Amerikaanse tv-serie werd onlangs na tientallen jaren afwezigheid op de Amerikaanse televisie weer onder het stof vandaan gehaald.


Geschreven door: Jarco Kriek