'Microsoft bouwt concurrent voor iPad'

Volgens anonieme bronnen zal Microsoft aanstaande maandag op het Windows Phone Summit een eigen tablet aankondigen waarmee ze de strijd aangaan met de iPad van Apple.

Microsoft heeft zelf al aangegeven met 'een grote aankondiging' te komen en als de bronnen van AllThings Digital en The Wrap het bij het rechte eind hebben, dan wordt dat dus een tablet van Microsoft-makelij.Microsoft gaat Microhard

Microsoft is een bedrijf dat zich vooral richt op software en verdient vooral aan Office en Windows-licenties. Naast wat randapparatuur en de Xbox/Kinect maakt het eigenlijk geen hardware. De pogingen op dat gebied van Microsoft waren ook niet erg succesvol want de Zune-muziekspeler is nooit een dreiging geweest voor de iPod en ook de Windows-telefoon flopte.

Onlangs klaagden bedrijven nog over de hoge licentiekosten die ze moeten betalen om Windows op hun tablet te installeren en deze zet zal ook niet echt in dank worden afgenomen door de partners van Microsoft.Microsoft tablet op ARM of X86?

Aangezien we Windows 8 niet eerder hoeven verwachten dan de herfst van dit jaar, zal de tablet ook pas op zijn vroegst rond die tijd uitkomen. Of de tablet gebaseerd zal zijn op ARM-processor (die we terugvinden in tablets en smartphones) of een x86-processor is niet bekend. Misschien dat Microsoft ook wel met twee tablets komt, eentje met Windows RT (Windows 8 voor ARM-processors) en eentje met Windows 8 op x86-processoren. Aanstaande maandag weten we meer.

[Via: PCM]