Android-apps slurpen batterij leeg

Een kwart van de Adroid-apps zorgen voor een korte accuduur. 42 van 187 geteste apps bevatten een zogenaamde geen-slaap energiebug.

Softwareontwikkelaars van de Purdue Universiteit deden het onderzoek en concluderen dat bij het gebruik van deze apps de telefoon amper een dag meekan. De smartphone verbruikt veel stroom bij onder andere het controleren van e-mail en het gebruiken van wifi. Gratis apps maken vaak gebruik van advertenties, deze adverenties verbruiken ook veel stroom. Ook de apps die op de telefoon actief zijn, zorgen voor veel energieverbruik.

De apps die energie verbruiken als je ze niet gebruikt, zijn de boosdoeners. App-ontwikkelaars zijn namelijk niet zo bezig met het verbruik als apps in de slaapstand staan. Veel van de apps draaien stilletjes op de achtergrond terwijl deze niet gebruikt worden. Zo blijft je telefoon onnodig energie verbruiken. De onderzoekers van Purdue hebben dankzij een tooltje 42 verschillende fouten in de apps gevonden. Het is nog maar de vraag of ontwikkelaars hier in het vervolg op zullen gaan letten.

[Via: Automatiseringgids]