Maandag 18 juni vindt de uitreiking van de Vlaamse Musicalprijzen plaats in Capitole Gent. Naast de Prijs voor de beste Amateurproductie is er nog één prijs waarbij de vakjury geen stemrecht heeft en dat is de Radio 2 Publieksprijs.

Tijdens dit jaarlijks musicalgala worden prijzen uitgereikt voor beste musical, beste regie, beste mannelijke en vrouwelijk hoofdrol en bijrol, beste inhoudelijke en creatieve prestatie, beste ensemble en aanstormend talent.

Een vakjury bestaande uit musicalvakmensen bepaalt de genomineerden en beslist uiteindelijk ook aan wie de Musicalprijzen toekomen. Naar deze avond wordt elk jaar vol spanning uitgekeken door de Vlaamse musicalwereld.

Naast de Prijs voor de beste Amateurproductie is er nog één prijs waarbij de vakjury geen stemrecht heeft en dat is de Radio 2 Publieksprijs. Bij deze prijs beslissen de luisteraars wie met de eer gaat lopen. Van 18 mei tot 8 juni 2012 kon het Vlaamse publiek stemmen op alle musicals die dit seizoen op de Vlaamse planken te zien waren.

De musicals Domino – de musical, Lelies en Lotje werden door de Radio 2 luisteraars als populairst verkozen.

Op 18 juni 2012 wordt bekend gemaakt welke van deze musicals de fel begeerde Radio 2 Publieksprijs in ontvangst mag nemen. De publieke familiezender brengt tussen 20:00 en 22:00 uur ook live verslag uit van de uitreiking.