Telenet maakt plannen DVB-T bekend


De Belgische tv-aanbieder Telenet maakt binnenkort haar plannen met digitale ethertelevisie (DVB-T) bekend. Samen met netwerkoperator Norkring geeft Telenet hierover een persconferentie.

De beide bedrijven geven op donderdag 21 juni een gezamenlijke persconferentie over hun plannen met digitale ethertelevisie bekend. Al eerder maakte Norkring bekend dit jaar te starten met de migratie van het Belgische ethertelevisienetwerk van DVB-T naar de verbeterde uitzendtechniek DVB-T2.

Binnenkort Telenet ook via de ether
Telenet gaat op de persconferentie de commerciŽle uitrol van digitale ethertelevisie aankondigen en geeft uitleg over het beschikbaar te komen zenderaanbod. De verwachting is dat Telenet ook een lanceerdatum voor het digitale ethertelevisie gaat aankondigen. Norkring legt op deze persconferentie de technische mogelijkheden van haar televisienetwerk uit.


Alleen VRT in de lucht
In Vlaanderen is op dit moment alleen de frequentiemux waarop de Vlaamse publieke omroep VRT uitzend in de lucht. De tv- en radiozenders van de VRT worden in DVB-T uitgezonden. Op de persconferentie wordt wellicht duidelijk of frequentiemux van de VRT op termijn ook naar DVB-T2 wordt gemigreerd.


Geschreven door: Jarco Kriek