Oh Oh Cherso van de buis na dreiging dranklobby

De populaire RTL 5-serie Oh Oh Cherso krijgt geen vervolg, omdat de Stichting Verantwoordelijk Alcoholgebruik heeft gedreigd met het intrekken van reclameblokken. Dat meldt de Financiële Telegraaf dit weekend. Stiva was niet blij de wijze waarop in de serie met drank werd omgegaan. “We hebben een gesprek met Eyeworks en RTL gehad en daar onze bezwaren op tafel gelegd“, zegt directeur Peter de Wolf van de Stiva. “En ze hebben daar heel goed naar ons geluisterd.“

Oh Oh Cherso is niet goed voor het imago van drank, vindt Stiva. “Een programma als Oh Oh Cherso is veel bepalender voor de buitenwereld dan onze eigen reclame. Het helpt de discussie niet als wij als drankproducenten ons keurig aan allerlei regels houden en dat in een programma alle remmen los gaan. Wij worden daar op aangesproken.”

Stiva waarschuwt voor de beïnvloedbaarheid van jongeren. “Ik vind dat een zender en een tv-producent ook na moeten denken en hun verantwoordelijkheden hebben. Zij maken hun eigen keuzes over wat ze wel en niet in beeld brengen. Dit was een programma met promotie voor alcoholmisbruik. Daar zijn wij als sector niet blij mee.”

“Het is goed dat we dit voor elkaar hebben gekregen.“