Acht miljoen thuiskijkers zagen het Nederlands elftal roemloos het EK voetbal verlaten. Op tv kreeg de publieke omroep ook een slag te verwerken omdat VI Oranje weer meer kijkers aan zich wist te binden.

Bij het aantal van acht miljoen kijkers voor Oranje moeten nog wel de kijkers die bij vrienden thuis, op pleinen of in horecagelegenheden naar de wedstrijd tegen Portugal keken worden bijgeteld. Hierdoor stoomt het aantal kijkers richting de magische grens van tien miljoen. Het is voor de NOS waarschijnlijk de laatste voetbalwedstrijd van dit jaar die zoveel mensen naar Studio Sport weet te lokken.
Twee maal winst voor Voetbal International
Opvallend is dat het RTL 4-programma VI Oranje dit weekeind twee maal de kijkcijferstrijd met NOS Studio Sportzomer wist te winnen. Voor aanvang van het EK voetbal was VI Oranje dagelijks beter bekeken. Toen echter de eerste balomwentelingen een feit waren, werd er meer naar NOS Studio Sportzomer gekeken. Uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek (SKO) blijkt dat VI Oranje zelfs na afloop van een wedstrijd van Oranje meer kijkers trok. Gisterenavond treurden 1,2 miljoen kijkers op RTL 4 met Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp mee. Wederom een nieuwe mijlpaal – en dus een kijkcijferrecord – voor het voetbalpraatprogramma. Bij NOS Studio Sportzomer bleef de kijkcijferteller op 1,1 miljoen steken.