Na de derde nederlaag op rij ontdoet Nederland zich van alle Oranje versiering maar ook het speciale EK journaal is gestopt. Het NOS Journaal van 20.00 uur komt daarom tijdelijk op twee netten.

Om de kijker niet al teveel in verwarring te brengen wordt daarom het NOS Journaal van 20.00 uur vanaf dinsdag 19 juni tot het einde van het EK op 1 juli op twee zenders tegelijk uitgezonden. Dat bevestigt de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) maandag.

Nederland 1 terug naar normaal
Nu Oranje zo snel is uitgeschakeld is het speciale EK Journaal, dat om 20.00 uur op Nederland 1 werd uitgezonden, per direct geschrapt. De afgelopen anderhalve week werd het NOS Journaal uitgezonden op Nederland 2, om op het eerste net plaats te maken voor het EK Journaal dat voornamelijk over de verrichtingen van het Nederlands Elftal berichtte. Nu dat niet meer nodig is, kan het belangrijkste NOS-bulletin weer naar de familiezender. Speciale programmering en regelmatig aanpassingen in het zenderschema blijven vooralsnog wel van toepassing bij de oosterburen. ARD en ZDF blijven speciale programma's uitzenden en wijzigen ook de tijden van het nieuws, zeker nu deze week Duitsland tegen Griekenland uitkomt.