Klanten van Vodafone kunnen door een onbekende oorzaak momenteel geen sms-berichten ontvangen die verstuurd zijn via andere providers.

Vodafone-klanten hebben momenteel problemen met het ontvangen van SMS-berichten die verstuurd zijn vanaf mobiele telefoons met een andere provider. SMS-verkeer tussen Vodafone-klanten onderling is nog gewoon mogelijk. De storing begon rond het middaguur.
Storing treft enkel SMS

De telco zoekt nog naar de oorzaak van de storing, die geen gevolgen heeft voor bellen of 3G-verkeer. "Vooralsnog treft het alleen het outbound sms-verkeer, verstuurd vanaf telefoons met KPN en T-Mobile. Vodafone-klanten onderling ondervinden daarbij geen problemen", meldt woordvoerder Jasper Koek.

Mogelijk heeft een noodweer een rol van betekenis gespeeld. Koek: "Bij harde regen zoals vandaag zien we inderdaad een verstoord mobiel signaal. Toch treft zwaar weer doorgaans met name het belverkeer." Het is nog onzeker of de storing vandaag al voorbij is. Vodafone meldt op zijn nieuwspagina dat er hard gewerkt wordt aan een oplossing.

Update 16.15 uur: De Vodafone-woordvoerder laat Webwereld weten dat de storing na vier uur is opgelost. "We weten nog steeds niet wat er precies aan de hand was maar kunnen inmiddels wel bevestigen dat al het SMS-verkeer weer op orde is."