Zomergasten-special herenigt alle oud-presentatoren

Eén week voor de start van de nieuwe Zomergasten komt de VPRO met een extra uitzending waarin presentator Roel van Broekhoven praat met de twaalf interviewers die de nieuwe gastheer Jan Leyers zijn voorgegaan. Dat heeft de VPRO dinsdag laten weten. De special wordt uitgezonden in verband met het 25-jarig jubileum van Zomergasten. De oud-presentatoren, waaronder Paul de Leeuw, delen hun ervaringen. “Een uitzending vol anekdotes“, belooft de omroep.

De Leeuw, die de jubileumuitzending in 2007 presenteerde, zit in de special samen met de andere elf presentatoren Peter van Ingen, Freek de Jonge, Wim T. Schippers, Hanneke Groenteman, Adriaan van Dis, Joost Zwagerman, Connie Palmen, Joris Luyendijk, Bas Heijne, Margriet van der Linden en Jelle Brandt Corstius.

De aflevering krijgt de titel Volgende Fragment en biedt drie uur lang een blik achter de schermen van het programma dat in 1988 begon, toen Nederland 3 net in de lucht was en commerciële televisie nog niet bestond.

Het idee was even eenvoudig als vernieuwend: als er in de zomer toch programma’s worden herhaald, dan is het interessanter om inspirerende mensen te vragen een avond lang fragmenten van hun keuze toe te laten lichten.

Ook in België kent Zomergasten sinds jaar en dag een vaste schare kijkers: reden voor de Belgische zender Canvas om deze speciale aflevering gelijktijdig uit te zenden op de Vlaamse televisie.

De Zomergasten-special is op 15 juli om 20.15 uur te zien op Nederland 2.