Televisie kijken op iPad kost geld bij Glashart Media


Glashart Media heeft een nieuwe app voor de iPad gelanceerd waarmee de gebruiker ook naar live tv kan kijken. Daarvoor is na een kennismakingsperiode wel een aanvullend abonnement voor nodig.

In en om het huis kan men – binnen het wifi-bereik van de eigen internetaansluiting – in en om het huis via de tablet naar tien tv-kanalen kijken. Dit zijn Nederland 1, Nederland 2, Nederland 3, HumorTV 24, NOS Journaal 24, CNN, TV5, SlamTV, BBC World News en Jim Jam. Het bekijken van deze tv-zenders buitenhuis via een andere internetaansluiting, hotspot of mobiel is niet mogelijk.

Extra aanvullend abonnement
Glashart Media is de eerste Nederlandse tv-aanbieder die voor het kijken van live tv via de IPad een extra betaald abonnement heeft aangekondigd. Tot 1 januari 2013 kan iedere gebruiker van Glashart Media gratis naar alle aangeboden tv-kanalen via de iPad kijken. Na deze datum dient men hiervoor maandelijks €3,95 te betalen. Uitzondering zijn de publieke tv-zenders Nederland 1, Nederland 2 en Nederland 3 die ook volgend jaar gratis live via de iPad te bekijken zijn. Om naar de tv-zenders BBC World News en Jim Jam via de iPad te kunnen kijken dient men het aanvullende pluspakket – waarin deze zenders zijn opgenomen – bij Glashart Media af te nemen.


Binnenkort ook voor Android tablets
De nieuwe Glashart Media applicatie komt binnenkort ook voor tablets die op het Android-besturingssysteem werken beschikbaar. Naast het live tv kijken kan men ook de interactieve decoder beheren en bedienen. Zo kan men gebruik maken van de elektronische programmagids en bij gebruik van een decoder met harde schijf op afstand ook opnamen van tv-programma’s inplannen. Glashart Media biedt tv- en radiodiensten via de providers XMS, Lijbrandt, Edutel, OnsBrabantNet, OnsNetNuenen, ON, KickXL, Solcon, Concepts-ICT, Lijbrandt Telecom, Tweak, Helden van Nu en Fieber aan.


Geschreven door: Jarco Kriek