Websites die het mogelijk maken om YouTube-video’s in mp3-bestanden om te zetten kunnen een waarschuwing van Google verwachten. Google, eigenaar van YouTube, verplicht deze websites te stoppen met hun activiteiten.

Google heeft brieven gestuurd naar diverse websites die een dergelijke dienst aanbieden. Torrentfreak heeft zo’n brief in handen. Google schrijft in de brief dat de website binnen 7 dagen moet stoppen met het aanbieden van de dienst. Als dit niet gebeurt, neemt Google juridische stappen. Google wil met deze actie de auteursrechten beschermen.1,3 miljoen

Google noemt de populaire site Youtube-Mp3.org als voorbeeld. De site trekt elke dag ruim 1,3 miljoen bezoekers die een YouTube-video willen omzetten in een mp3-bestand, bijvoorbeeld voor gebruik op hun draagbare mediaspeler.

Google is zelf ook nog verwikkeld in diverse zaken met betrekking tot auteursrecht. Zo loopt er nog een rechtszaak tussen YouTube en Viacom over inbreuk op auteursrechten en moet YouTube in Duitsland een filter krijgen waarmee auteursrechtelijk beschermde video’s niet geüpload kunnen worden.

[Via: TorrentFreak]