Amerikaanse Sesamstraat wordt verfilmd


Sesamstraat komt naar het witte doek. Filmstudio Fox heeft de rechten van de Amerikaanse versie Sesame Street gekocht en wil de populaire kinderserie ombouwen tot bioscoopfilm. Het scenario is van de hand van Joey Mazzarino, die al jaren de scripts voor de kinderserie schrijft. Sesame Workshop, dat de serie produceert, is waarschijnlijk ook bij de film betrokken.

Wie de film gaat regisseren is nog onbekend, wanneer de film moet verschijnen evenmin. Dat schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter


Sesame Street, evenals alle bewerkingen in andere landen en talen, is vooral bekend van de poppen vervaardigd door Muppets-bedenker Jim Henson. In de serie komen ook acteurs van vlees en bloed voor en korte animaties.


Tweemaal eerder werden films gebaseerd op Sesame Street. In 1985 verscheen Follow That Bird, met Big Bird in de hoofdrol, evenals komieken John Candy, Chevy Chase en Dave Thomas. In 1999 verscheen The Adventures of Elmo in Grouchland, waarin de kleine, rode Elmo het thuisland van de in een vuilnisbak wonende Oscar bezoekt.


Het educatieve kinderprogramma Sesame Street verscheen in 1969 voor het eerst op de Amerikaanse tv en is inmiddels in 140 landen te zien. De Amerikaanse versie won al 138 Emmy awards. [Novum/Radio.NL]